luni, 24 septembrie 2012

Cine are chef de joacă cu plastilină?

      Cine nu are chef?! Nu-i așa? Și mai ales cei mici! Păi dacă tot vă mănâncă degețelele iată câteva idei. Cei de la www.twinkle.com sunt extraordinari. Creează materiale educaționale minunate! Mie îmi plac foarte mult planșele speciale pentru modelat plastilina. Veți găsi pe site-ul lor tot felul de astfel de planșe, de la insecte, animale de companie sau sălbatice până la dinozauri, pirați, mijloace de transport sau litere și cifre. Cele mai multe sunt gratuite. Tot ce trebuie să faceți este să le printați, să le laminați și, cel mai important, să vă jucați împreună cu copilul vostru! 
       Planșele sunt de două feluri: unele au o imagine din care lipsește ceva (piciorușele păianjenului, roțile mașinii, ochii și gura fetiței). Celelalte au un șablon care reprezintă o literă sau o cifră.  Sarcina copilului este de a modela plastilina pentru a reîntregi planșa sau de a o modela astfel încât să formeze simboluri. Pe lângă plastilină, aceste planșe se pot folosi și pentru desen sau scriere. Cu un marker sau cu carioci copilul învață să scrie cifre și litere,  învață să deseneze diferite forme. Și face toate acestea jucându-se! Cine a zis că învățarea nu poate fi distractivă?!


PS: Aceasta este adresa unde găsiți planșele și alte materiale utile.
Face Playdough Mats - Playdough mat, playdough resources, ourselves, all about me, emotions, feelings, face, faces, playdough

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu