La finalul lunii octombrie anul acesta, la București se va organiza prima ediție a Conferinței Internaționale pe tema Autismului. Evenimentul este organizat de Asociația AITA.
Vor fi trei zile pline în care numeorși lectori români și străini vor vorbi pe diverse teme legate de viața și nevoile persoanelor cu autism. Este un eveniment important, cu multe informații utile de care pot beneficia specialiștii din domeniu, dar mai ales părinții copiilor cu autism.
Printre temele ce se vor discuta se numără:
- „Susținerea și dezvoltarea atenției și a comunicării la copiii cu tulburari din spectrul autist” - Gina Davies
- „Terapii validate științific - alternative la terapia ABA” - Daniela Gavankar
- „Cum transformăm limbajul repetitiv, nefuncțional într-unul funcțional?” - Alexandra Comarniceanu, Oana Boloc
- „Dezvoltarea abilităților de joc la copilul cu autism” - Gabriela Vilhelmsen
- „13 ani cu autism. Provocări ale vieții de familie când copilul are autism.” - Ramona Stanciu
- „Importanța educației senzoriale și psihomotrice în formarea și dezvoltarea aptitudinilor de șscolaritate la copilul cu TSA” - Antonela Samson, Răzvan Danciu
- „Abordarea fraților copiilor cu autism” - Ionel Mocanu
Acesta este site-ul conferinței unde găsiți toate detaliile legate de lectori, program, inscriere: https://www.iacb.ro/ro/program-iacb-2017
Eu vă aștept în a doua zi a conferinței să discutăm despre „Importanța educației sexuale la persoana cu TSA”. Un subiect care trebuie abordat în funcție de nevoile copilului și necesită o atenție deosebită.
Sexualiatea este un aspect natural al persoanei umane. Instinctul sexual devine activ în special la pubertate și adolescență la fiecare persoană, indiferent de rasă, gen, educație, dizabilitate, clasă socială.
Subiectul sexualității la persoanele cu TSA este unul dificil de abordat în special datorită prejudecăților existente. De multe ori copilul este confuz și nu înțelege ce se întâmplă cu corpul lui. Lipsa informațiilor adecvate îl determină pe copil (puber sau adolescent) să își manifeste instinctul sexual fără a ține seama de regulile sociale, fapt ce îl afectează foarte mult din punct de vedere al incluziunii sociale.
Educația este cheia promovării unui comportament sănătos și bazat pe respect reciproc, indiferent de dizabilitate.
Comentarii
Trimiteți un comentariu