Chestionar pentru evaluarea tulburărilor de procesare neurosenzorială

       Aşa cum am promis, iată că revin cu un chestionar prin intermediul căruia putem observa anumite disfuncţii care apar la nivelul simţurilor copilului sau anumitor comportamente care exprimă existenţa unei tulburări de procesare senzorială. Trebuie să ştiţi că acest material nu ţine locul unui specialist şi nu poate oferi un diagnostic. Completând acest chestionar aveţi posibilitatea să verificaţi dacă este ceva în neregulă cu comportamentul copilului. Este posibil ca unii copii să nu aibă nici unul dintre comportamentele din listă sau pot avea dintr-o singură categorie ori din toate. Dacă constataţi că la micuţul vostru sunt prezente minim trei comportamente dintr-o categorie şi acestea afectează atât viaţa copilului cât şi pe a celor din jurul său, este bine să vă adresaţi unui specialist (neuropsihiatru, psiholog, terapeut ocupaţional).
 
1
2
3

4

5
6


7Acest material l-am preluat si tradus de pe site-ul http://www.sensory-processing-disorder.com/.  Sper sa va fie de folos! Voi reveni cu jocuri si materiale de ajutor pentru copiii cu astfel de tulburari!

PS: Pentru a salva paginile chestionarului trebuie sa faceti click pe fiecare imagine si apoi cu click dreapta sa alegeti optiunea "Save image as" sau "Salveaza imaginea ca".

Comentarii

 1. Va multumesc pentru materialele oferite, sunt foarte pretioase si de un real folos. Va scriu cu rugamintea de a posta si a treia fila a chestionarului (intrebarile 54- 83 lipsesc) si astept cu nerabdare jocurile si materialele de care vorbeati pentru copii cu astfel de tulburari.
  Va multumesc inca o data!
  Cu respect,
  Carmen Hd

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acum am postat si pagina lipsă. Vă mulțumesc pentru atenționare si pentru apreciere.

   Ștergere
 2. Va multumesc si va felicit pentru ceea ce faceti!

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Terapia ABA și traumele

Ghiduri despre autism