duminică, 16 septembrie 2012

Ștampiluțe distractive!Trebuie să mărturisesc că ideea nu îmi aparține în totalitate. Căutând idei despre cum pot fi refolosite diverse obiecte din gospodărie, am dat peste această idee care m-a încântat foarte tare :). Îmi place să mă joc și îmi place să văd bucuria pe care copilul o are atunci când învățarea e o ... joacă.
          Literele și cifrele sunt destul de dificil de învățat. Dar dacă ai niște ștampiluțe lucrurile se schimbă. Iar dacă ești și parte din distractivul proces de „fabricație” al ștampiluțelor, învățarea va avea succes garantat!
          Tot ce vă trebuie sunt dopuri din plastic, litere și cifre din spumă și bandă dublu adezivă sau lipici (eu prefer banda dublu adezivă). Prima dată când am pus în aplicare ideea nu am avut litere și cifre gata făcute. Nu am găsit atunci prin librării și am fost nevoită să le decupez din spumă. Mai apoi am găsit un puzzle din spumă și am folosit simbolurile lipindu-le pe dopuri mari (de la sticle de 5l). Când ștampiluțele sunt gata puteți folosi tușiere de diferite culori sau acuarele.
          Bineînțeles că se pot folosi tot felul de forme (animale, flori etc), orice vă trece prin minte, orice vreți să îl învățați pe micuțul vostru, orice găsiți prin librării. Sper să vă placă și să vă fie de folos!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu