joi, 6 aprilie 2017

Ghiduri privind incluziunea școlară a copiilor cu CES

În navigările mele prin „oceanul” numit internet găsesc mereu materiale interesante. Zilele trecute căutam informații privind incluziunea școlară a copiilor cu CES, dat fiind faptul că susțin o  serie de cursuri pentru cadrele didactice de la noi din țară. E adevărat că sistemul nostru de învățământ este unu rigid și deloc pregătit pentru copiii cu diferite tulburări. Însă de când am început să țin cursurile privind incluziunea școlară a copiilor cu CES am întâlnit oameni care, deși fac parte din acest sistem, chiar pun suflet în ceea ce fac și chiar își doresc să contribuie la schimbare și să îi ajute pe copiii cu CES.

Se pare că lipsește informația. Cadrele didactice nu știu nici ce înseamnă foarte bine diferite tulburări și nici nu știu ce să facă. Iar a cere ajutorul este uneori foarte greu.

Am dat peste o serie de ghiduri ale educației incluzive, elaborate înn Chișinău. La noi nu am găsit ceva de genul acesta. Urmează să public un minighid împreună cu colega mea, dar încă lucrăm la el. Între timp vă las link-urile către materialele moldovenești. Mie mi s-au părut bine realizate și cu suficientă informație. Sper să vă fie de folos.

PS: Aștept să îmi scrieți dacă aveți nevoie de informații, dacă aveți cazuri în clasă unde sunteți în impas sau dacă aveți sugestii.

Educație incluzivă - ghid metodologic pentru instituțiile de învățământ primar și secundar

Educație incluzivă - vol 1

Educație incluzivă - vol 2

Educație incluzivă - vol 3

Adaptări curriculare și evaluarea progresului școlar în contextul educației incluzive

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu